Tips voor het onderhoud

Eventuele vlekken op de sieraden veroorzaakt door het dragen kunnen het beste worden verwijderd met een zachte doek, bij voorkeur een microvezeldoek. Een watje of zacht doekje of sponsje gedept in water met een druppeltje afwasmiddel  kan ook vlekken verwijderen en is zeer effectief voor het reinigen van de soepele edelstalen collierdraad. Droog het sieraad bij voorkeur direct na het reinigen goed af.

Gebruik geen papier of keukenrol want dat zal krassen veroorzaken. Hetzelfde geldt voor (chemische) poetsmiddelen voor zilver of sieraden. We raden je aan de sieraden niet te dragen tijdens het baden of douchen, tijdens het sporten of het gebruik van een sauna. Het gebruik van cosmetica en parfums enz. kan van invloed zijn op het materiaal.

Magneten

Veel ontwerpen bevatten originele sluitingen met kleine magneetjes. Magneten genereren een  magnetisch veldje en zouden daarom mogelijk schade kunnen veroorzaken aan televisies, computers, kaarten en passen, digitale opslagmedia, gehoorapparaten of pacemakers. Het veld is echter kleiner dan de straling van je mobiele telefoon.