Waarom zijn sieraden zo'n goed cadeau?

Waarom zijn sieraden zo'n goed cadeau?

Bepaalde sieraden heb ik ooit van iemand gekregen en hebben daardoor extra veel waarde voor me. Neem bijvoorbeeld de ring die ik ooit van mijn oma kreeg of het armbandje dat een vriendin en ik ooit tegelijk kochten als studenten. Deze sieraden hebben echt waarde voor me en zal ik nooit wegdoen. Sterker nog, ik weet nog precies waar ik het armbandje kocht en bij welke gelegenheid ik de ring van mijn oma kreeg.

Als je ook ooit een sieraad hebt gekregen dat sentimentele waarde voor je heeft, blijf je je waarschijnlijk altijd herinneren wie het aan je heeft gegeven. Het geven van sieraden als cadeau is dan ook een goed idee - het kan betekenisvol zijn, maar ook heel praktisch. Zelfs voor dames waarvoor een cadeau vaak lastig te vinden is (omdat ze alles al hebben) is een sieraad cadeau geven een goede optie!

Wij delen graag 5 redenen waarom sieraden een perfect cadeau zijn:

 • Sieraden blijven altijd. Natuurlijk zijn er trends op het gebied van sieraden, maar veel sieraden kun je jarenlang dragen. We kennen allemaal wel de erfstukken in families, en dat zijn echt niet alleen koninklijke families. Misschien geef jij een sieraad aan je dochter cadeau en wordt dit een nieuw erfstuk binnen jullie familie. Denk bijvoorbeeld aan één van onze prachtige colliers die jarenlang worden gedragen.
 • Sieraden hebben een boodschap. Met een mooi sieraad kun je iemand een boodschap geven waar woorden soms tekort schieten. Laat iemand via een sieraad weten dat je aan haar denkt, bijvoorbeeld met een Thinking of You armbandje. Deze populaire armbandjes worden bij allerlei gelegenheden cadeau gedaan, vaak met een prachtige boodschap zoals:
  • ik denk aan je omdat je geopereerd wordt
  • ik denk aan je omdat je naar het buitenland gaat
  • ik denk aan je omdat je in een zware periode zit
  • ik denk aan je omdat je jarig bent
  • ... er zijn zoveel redenen om iemand te laten merken dat je aan haar denkt. 
 • Sieraden kunnen gepersonaliseerd worden. Neem gerust even contact met mij op als je speciale wensen hebt voor het sieraad dat je cadeau wilt doen. Mijn team en ik denken hierin altijd graag mee en er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We zeggen altijd maar zo: geen vraag is te gek.
 • Sieraden zijn veelzijdig. Wat je smaak of budget ook is, in onze webshop zijn zeker sieraden te vinden die passen bij degene voor wie je een cadeau wilt geven. Houdt ze van strakke sieraden, van kleurrijke sieraden of juist van minimalistische sieraden? Onze collectie is ontzettend veelzijdig, zowel qua designs als budget. Ik durf dan ook gerust te zeggen dat er voor iedereen een sieraad als cadeau te vinden is in mijn collectie.
 • Sieraden verrassen en maken mensen blij. Misschien wel de beste reden om een sieraad cadeau te geven is hoe verrast de ontvanger hier door is. 

 

Sieraden cadeau geven

Neem gerust eens een kijkje in ons assortiment en bekijk welke sieraden je cadeau wilt geven. Wij geven je alvast een paar tips!

 

Wanneer geef je een sieraad cadeau?

Als je het mij vraagt, kun je altijd een sieraad cadeau geven. Eigenlijk is er niet eens een speciale gelegenheid nodig om iemand te verrassen met een prachtig sieraad. Toch hebben we onderstaand de top 5 momenten genoemd wanneer vaak sieraden cadeau worden gegeven.

 1. Verjaardagen
 2. Kerst
 3. Bruiloft
 4. Geslaagd voor een opleiding
 5. Ter herinnering aan een dierbare

Hopelijk heb ik je met bovenstaande wat inspiratie gegeven over waarom sieraden zo'n goed cadeau zijn. Bij twijfel kun je altijd even contact met me opnemen zodat we samen kunnen kijken welk sieraad bij jouw gelegenheid geschikt is als cadeau.

Liefs,

Sieraden Clic by Suzanne