Tips om online sieraden te kopen

Tips om online sieraden te kopen

Online sieraden kopen is tegenwoordig heel normaal en ik prijs me gelukkig met alle mogelijkheden die internet biedt. Als hardwerkende moeder wil ik mijn vrije tijd graag goed besteden en niet aan boodschappen doen en allerlei winkels afrijden. Daarom bestel ik van alles en nog wat online. Maar tot enkele jaren geleden leek het mij niet direct een logische stap om sieraden online te kopen. Mijn ontwerpen kwamen dan ook veelal bij juweliers terecht en kwamen via de juweliers bij jullie. Maar internet biedt zoveel meer kansen en ook voor sieraden is het tegenwoordig heel normaal om ze online te bestellen. En dus startte ik enkele jaren geleden voorzichtig met deze webshop. Een keus waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Door de online aankopen en het contact met klanten heb ik de afgelopen jaren heel veel geleerd. Want het aankoopproces van een mooi collier of een armband is toch anders dan een boek of oplaadkabeltje. Mijn 'learnings' op dit gebied deel ik graag met je in 5 tips om online sieraden te kopen.

Tip 1: Controleer de maten

Ik denk dat dit de belangrijkste tip is, controleer goed welke maat je nodig hebt van je nieuwe sieraad. Dit geldt voornamelijk bij armbanden en we hebben een duidelijk overzicht gemaakt waarin je precies kunt terugzien hoe je jouw polsmaat meet.  Bij de colliers wordt de lengte ook vermeld, wil je een afwijkende maat, kun je dit altijd even doorgeven.

Tip 2: Lees reviews door

Op mijn website vind je veel reviews terug en dat is niet zomaar. Het is namelijk prettig te lezen wat anderen van mijn CLIC by Suzanne sieraden vinden. Veel reviews op mijn website zijn ook voorzien van een foto zodat je echt een goed beeld krijgt.

Tip 3: Lees de productbeschrijving

In de beschrijving van een sieraad proberen we altijd zo goed mogelijk alle eigenschappen te beschrijven van een sieraad. Lees deze dus goed door en je weet direct de afmetingen, materiaalsoort(en) en andere relevante informatie. Zoek je een armband van hypoallergeen materiaal of juist een bepaalde kleur sieraad, alle informatie vind je in de productbeschrijving.

Tip 4: Bekijk de foto's

Op veel van onze foto's staat een model dat een sieraad daadwerkelijk draagt. Ook op onze social media accounts delen we vaak dergelijke foto's. Dit geeft een goed beeld van hoe een sieraad staat rond een pols, hals of vinger. Ook deze foto's zijn dus erg belangrijk voor ons om jou van de juiste informatie te voorzien.

Tip 5: Garantie, ruilen etc

Online sieraden kopen is en blijft spannend. Daarom hebben we duidelijke voorwaarden die je ook op onze website terug kunt lezen. We zijn een kleinschalig bedrijf, maken elk sieraad op bestelling en denken dan ook graag met je mee. Ook als je dus een bijzondere maat nodig hebt, of speciale wensen hebt zoals het verwerken van as in je sieraad kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Bovenstaand heb ik je 5 tips gegeven om rekening mee te houden bij het online bestellen van je nieuwe sieraad. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Liefs,

CLIC by Suzanne