Tantal relatieringen

Tantal: Stoere Relatieringen

 

Nieuwe relatieringen met het duurzame en zeldzame materiaal, Tantal.

Welkom bij CLIC by Suzanne, het sieradenmerk met unieke en betekenisvolle sieraden. In deze blogpost wil ik graag de schijnwerpers richten op een bijzonder materiaal dat steeds populairder wordt in de wereld van relatieringen, het materiaal Tantalium, ook wel bekend als Tantal. Relatieringen van Tantal zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar bijzondere schoonheid en duurzaamheid. Maar wat is Tantal precies en wat maakt het zo bijzonder? Lees snel verder om hierachter te komen!

 

 

Wat is Tantal?

Tantalium is een uitzonderlijk edelmetaal met een smeltpunt boven de 3.000 graden Celcius. Het voelt zacht en zwaar aan en heeft een diep grijze kleur. Tantal is bijzonder bestand tegen corrosie, wat betekent dat het vrijwel niet wordt aangetast door chemische stoffen of roest. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij goud en platina. Daarnaast is Tantal ook hypoallergeen, wat betekent dat het vrijwel nooit allergische reacties veroorzaakt. Dit maakt Tantal tot een ideaal materiaal voor uitzonderlijke sieraden en is het perfect voor mensen met een gevoelige huid.

Het werd voor het eerst ontdekt in 1802 en komt in de natuur voor in de mineralen Tantaliet en euxeniet dat voornamelijk wordt aangetroffen in Australie, Brazilie, Canada, Congo, Mozambique, Nigeria, Portugal en Thailand

 

Hand met Tantal Ring

 

Duurzaamheid en onderhoud

Een ander voordeel van het materiaal Tantal is de buitengewone duurzaamheid. Het is zeer krasbestendig, waardoor het minder gevoelig is voor beschadigingen dan sommige andere metalen. De relatieringen met Tantal vereisen minimale onderhoud en kunnen gemakkelijk gereinigd worden met milde zeep en warm water, waardoor het zijn oorspronkelijke pracht behoudt. Gedurende vele jaren zal Tantal zijn schoonheid en glans behouden, zelfs bij dagelijks gebruik, omdat Tantal een uitstekende slijtvastheid heeft.

 

Handen met twee Tantal ringen

 

Symbool voor liefde

Relatieringen van Tantal staat tegenwoordig niet alleen bekend om de verbintenis tussen twee mensen, maar het materiaal zelf draagt een diepere symboliek. Tantal staat symbool voor innerlijke kracht, moed en duurzaamheid, drie eigenschappen die helpen bij een langdurige relatie. Door het dragen van een relatiering van Tantal word je eraan herinnert dat liefde veerkrachtig en onverwoestbaar kan zijn, zelf in moeilijkere tijden.

De naam Tantal is afkomstig uit de Griekse Mythologie, Tantalos.
Hij daagde Zeus meerdere malen uit waarvoor hij zwaar werd bestraft. Tijdens deze barre omstandigheden werd Tantalus niet ziek of stierf.

Naast alle voordelen dat het materiaal Tantal bevat, is het ook nog eens heel mooi en stijlvol. Een uniek, bijzonder en prachtig sieraad wat straalt!