Het mooiste aan minimalistische sieraden

Het mooiste aan minimalistische sieraden

Als klein meisje viel ik wat sieraden betreft vooral voor de klassiekere modellen met parels, diamant en goud. Maar in de loop van de tijd zijn mijn stijl en smaak veranderd. Nu waardeer ik juist de vormgeving en kracht van het design, in plaats van hoeveel diamanten in een sieraad zijn verwerkt. De vorm gaat boven het materiaal. En precies dat is wat minimalistische sieraden zo mooi maakt: met weinig extraatjes heb je een prachtige oorbel, armband, ring of collier. Wil jij dat ook?

Mijn inspiratie voor jouw minimalistische sieraden

Al jarenlang blijf ik voor etalages van juweliers en sieradenwinkels staan. Heerlijk wegdromen van al het moois dat daar ligt... Ook verzamel ik afbeeldingen uit tijdschriften als die ook maar iets van eenvoudige of minimalistische vormgeving laten zien. Die afbeeldingen vormen een goede inspiratie voor jouw minimalistische sieraden.

Zo´n berg afbeeldingen alleen is natuurlijk niet genoeg. Ik weef ze in elkaar of maak er collages van. Steeds maar herschikken tot de juiste combinatie in vormen en beelden voor me ligt. Die combinaties zijn de basis voor de armbanden, kettingen, ringen of oorbellen die ik ontwerp.

Ook bij de sieraden die ik voor CLIC by Suzanne maak, werk ik met de kunst van het combineren en vooral ook: weglaten. Minimalistische sieraden zijn immers prachtig door hun eenvoud. Met zo min mogelijk vorm probeer ik zoveel mogelijk schoonheid te creëren. Daardoor heb ik al veel klanten met tijdloze ontwerpen blij gemaakt. Tijdloos, want juist zo´n minimalistisch ontwerp raakt door de uitgesproken vormgeving nooit uit. Daardoor heb jij jarenlang plezier van onze design sieraden.

(inter)nationale topontwerpers kiezen ook voor eenvoud

Zelfs op de beroemde vakbeurs voor sieradenproducten en -ontwerpen zie ik steeds meer minimalistische sieraden. Die worden veelal door Duitse en Noord-Europese ontwerpers bedacht en tentoongesteld. Vaak zijn deze sieraden tot op museumniveau unieke designs. Daarbij staat niet de draagbaarheid voorop, maar juist de eenvoudige vormgeving. Gelukkig draait het bij CLIC om allebei!

Ook Nederland heeft een rijke cultuur aan minimalistische design sieraden. Dat is vooral te danken aan de pioniers Gijs Bakker en Emmy van Leersum, die vanaf de jaren '60 veel met minimalistische sieraden zijn gaan experimenteren. Hun ontwerpen zijn nog altijd actueel en hebben een grote invloed gehad op latere ontwerpers, waaronder ikzelf.

Eenvoudige, tijdloze sieraden bij CLIC by Suzanne

Bij CLIC werken we met lichtgewicht aluminium, zodat je onze minimalistische sieraden altijd comfortabel kunt dragen. Goed nieuws voor iedereen met een nikkelallergie: ons aluminium is nikkelvrij.

Wat bij mij en bij veel van onze klanten toch wel tot de verbeelding spreekt? Dat je met wat strakke lijnen, een hoek op de juiste plaats, een vloeiende overgang en daar een boog, bocht of cirkel al een heel mooi, tijdloos ontwerp kunt maken. En toch gaat het dan om net die juiste compositie en om de juiste verhouding tussen te veel en te weinig die er voor zorgt dat een minimalistisch sieraad tijdloos wordt.

Ben je benieuwd naar de eenvoudige, tijdloze sieraden van CLIC by Suzanne?

Bekijk de minimalistische sieraden in onze webshop