Assieraden ook in een CLIC ontwerp

Assieraden ook in een CLIC ontwerp

Assieraden om een mooie herinnering bij je te blijven dragen.

Dit had ik me voordat ik sieraden ging maken nog NOOIT gerealiseerd:
Sieraden helpen je te blijven houden van wat goed voor je is.

Sieraden dragen vrijwel altijd een gedenkwaardige boodschap met zich mee.
Want vanaf het moment dat ik voor anderen ook sieraden ging ontwerpen en maken merkte ik dat een sieraad, voordat het bedacht en gemaakt is, al een boodschap bij zich draagt. Het sieraad bestaat nog niet maar de gedachte, de herinnering en de boodschap of symboliek in welke zin dan ook is er al wel.  

De reden dat er een sieraad wordt gedragen is (vrijwel) altijd een van de onderstaande:

  • Herinnering, herdenking
  • Speciale gelegenheid of mijlpaal
  • Persoonlijk aandenken
  • Beloning voor een bijzondere prestatie
  • Bekrachtiging

Een sieraad helpt je vast te houden wat je dierbaar is en tastbaar te maken wat niet vastgehouden kan worden. Het steunt je door herinneringen of bekrachtigt, bevestigt en versterkt je door je letterlijk te sieren.

Aan ieder sieraad dat we in ons atelier maken, komt uiteindelijk een speciale boodschap. Onze sieraden krijgen daardoor een bijzondere functie en dat maakt ons werk ook extra bijzonder.

Assieraden en gedenksieraden

As verwerken we ook in onze sieraden – Zo blijft je dierbare een beetje bij je. Al in de Middeleeuwen droegen de Christenen relikwieën bij zich in sieraden. Vaak werd dan een lokje haar verwerkt achter een doorzichtige steen of bewaard in een medaillon.

Wij frezen of boren in onze sieraden een kleine, holle ruimte waarin we een beetje as samen met wat epoxy hars vermengen. Dit mengsel van as en hars blijft in de holte vastzitten zodat je gemakkelijk vrijwel al onze sieraden als ashanger of asssieraad kunt dragen.

Zolang er maar volume is om een mooi, klein kuiltje te maken zodat we daar de as in kunnen verwerken. Zo worden onze armbanden as armbanden. We kunnen zelfs van wat grotere oorbellen, assieraden maken. Het enige dat we nodig hebben is namelijk een opening die we kunnen vullen met de as. Daardoor draag je dagelijks je dierbare bij je en functioneren onze CLIC by Suzanne sieraden ook eenvoudig als gedenksieraden.

Dus zoek een model uit onze collectie dat je mooi vindt en neem contact met ons op over de mogelijkheden voor het plaatsen van de as. We gebruiken maar een bijzonder kleine hoeveelheid.

Zo wordt jouw sieraad een extra speciale, blijvende herinnering die je leven lang bij je blijft als stille drager van een dierbare boodschap.