Wat is mijn armband maat?

Wat is mijn armband maat?

Wij krijgen heel vaak de vraag: Wat is mijn armband maat?  Maar ook: Hoe meet ik mijn pols maat? Om te voorkomen dat je een verkeerde maat bestelt is het belangrijk om beide goed op te meten.

Hoe meet je je polsmaat?

Voordat je je armbandmaat berekent, meet je eerst je polsmaat op.
We raden je aan een touwtje of een meetlint te gebruiken bij het meten van je polsmaat. Meet hiermee je pols strak op. Als je met een (kleding)meetlint meet, weet je gelijk de lengte in centimeters. Mocht je met een touwtje meten, dan moet je deze afknippen of markeren met een streepje. Vervolgens meet je het touwtje. In beide gevallen kan het kan erg handig zijn als iemand je helpt bij het meten van je polsmaat! Vervolgens…

Bereken je armbandmaat

Voor de perfecte armbandmaat rekenen we bij CLIC met de volgende hoofdregel:

Polsomtrek strak opgemeten + 1 cm

Dus, is je pols 17 cm? Kies dan maat 18! Als je deze regel aanhoudt, heb je uiteindelijk een armband die mooi aansluit en ligt, en ook niet al te veel zal gaan schuiven.

Als je al een goed passend armband hebt

Het is natuurlijk nog veel makkelijker om al een passende armband op te meten. Leg de armband dan in een rechte lijn op een vlak oppervlak en meet ‘m vervolgens op. Let op: Als de armband op een bepaald punt in elkaar steekt of schuift, reken dit punt dan niet of maar voor de helft mee. Dit is ook een hele goede methode als je iemand een armband cadeau wilt doen en het moet een verrassing blijven!

Een geruststelling: ook als je een maatje groter bestelt zal de armband prima passen, alleen ietsje losser. Het is maar net wat je zelf het fijnste vind. Bedenk daarom van te voor hoe je de armband wilt gaan dragen, en of dit bijv. in combinatie met een horloge zal zijn. Meet dan die specifieke plek van je pols op.

Om zo goed mogelijk in te spelen op jouw behoeftes lopen onze armbandenmaten van 16 t/m 20. Zit jouw maat er niet bij? Dat is geen probleem, benoem dit dan in de notities. Notities vind je in het winkelmandje en komt nog eens terug net voordat je afrekent!

Hier nog enkele tips en opmerkingen:

  • Al onze armbandjes met bajonetsluiting, zoals de Thinking of You lijn, maar ook de A230 en A231, zijn lichte en dunne armbandjes die je dagelijks kan dragen; ze zitten niet snel in de weg. Heel belangrijk voor velen: ze irriteren niet bij computer werk!
  • De armbandjes met magneetsluiting, sluiten op vaste punten. Het is dus niet zo dat de gehele armband magnetisch is, en je hierdoor de armband strakker of losser aan kan doen.

Conclusie van het verhaal:
Je polsmaat is wat anders dan je armbandmaat en uiteindelijk ligt de keuze volledig bij jou welke armbandmaat voor jou perfect is. Dit kan zelfs sieraad afhankelijk zijn!