Dagje Amsterdam

Ons atelier is gevestigd in een voormalige boerderij in het buitengebied bij het dorpje Helvoirt, in de buurt van ’s-Hertogenbosch. Als ik ’s ochtends aan kom rijden, zie ik regelmatig een konijntje of een eekhoorntje wegschieten en hangt er dauw over de uitgestrekte weilanden. Ik geniet van die rust, maar ben in mijn hart toch soms ook wel een stadsmens. Wat vond ik het dan ook heerlijk om naar Amsterdam af te reizen, voor een afspraak met Thijs Willekes. Je kent ‘m vast, deze mooie man, van tv-programma’s als de Modepolitie. Zo streng als hij in dat programma soms kan overkomen, is hij niet, kan ik je verzekeren. Gevoel voor stijl, dat heeft hij zeker. Stiekem nam ik hem op en ik zag dat ieder detail klopt. Een dun draad armbandje met één subtiel hangertje, de juiste jas, zijn haar en baard nonchalant perfect... Styling is een kunst op zich ontdekte ik die ochtend.

 thijs willekes Fotor

Ik ontmoette Thijs omdat de sieraden ook via zijn PR-bureau, So PR, getoond worden. In zijn showroom komen dagelijks vele stylisten (die er heerlijk komen shoppen voor BN’ers!) en moderedacteuren. Showroom is eigenlijk niet het juiste woord, het is een inspirerend shopwalhalla! Wow, wat heb ik daar veel ideeën opgedaan. Tassen, schoenen, kleding, woonaccessoires… je komt er ogen tekort. 

Vervolgens ben ik nog even Amsterdam ingedoken. Nog steeds mijn tweede stad. Ik heb er vijf jaar met veel plezier gewoond, gestudeerd en gewerkt.
Bye bye Amsterdam, toch fijn dat ik af en toe weer even terug kan komen!

 

Suzanne Geschreven afb