Huiswerk maken helpt!

Huiswerk maken helpt!

Ik zit op de kamer van mijn zoon en overhoor hem voor zijn eerste proefwerk. Het kost hem moeite om de huiswerk routine op te bouwen. Hij vraagt mij om hem vaker te helpen. "Leren, regelmaat opbouwen en organiseren is niet mijn ding mam."

Ikzelf heb het ook door vallen en opstaan geleerd. Daar zijn heel wat onvoldoendes aan te pas gekomen. Ik vond hulp van een slim, gedisciplineerd klasgenootje die later mijn beste vriendin werd. Zij leerde mij hoe ik moest leren. Ze schreef ook ontzettend netjes dus dat wilde ik ook! Later kreeg ik huiswerkbegeleiding. Verschrikkelijk! Maar het heeft me wel veel gebracht. Als ik nu een grote opdracht krijg, verdeel ik die automatisch al in kleine taakjes en ik werk zo dagelijks mijn to-do lijstjes af. Zeker niet stoer om zo georganiseerd te zijn maar het geeft me zoveel rust. En brengt me de ruimte voor de spontanere dingen in het leven.

Ik hoop dat ik mijn zoon nog een tijdje mag blijven overhoren totdat ook hij een studiemaatje gevonden heeft. En dat hij (later) inziet dat huiswerk maken voor heel veel dingen in je verdere leven helpt!